Hästar

 

Malin har alltid tyckt om djur och då särskilt hästar. Hon har haft egen häst i många år och har hunnit med både tävlingar och många härliga skogsturer.

 

 

Möllans Tilda

f. 1977 - 2010

Tilda var lillmattes första häst. Hon var en connemaraponny och hette egentligen Möllans Tilda. Hon var den där ponnyn som man bara får en gång i sitt liv. Tilda och lillmatte vandrade sida vid sida i drygt 25 år. De har många underbara minnen tillsammans.

Tilda var en pigg och alert ponny som trivdes med livet ända in i det sista. Hon blev knappt 33 år gammal och, när det blev dags, somnade tryggt och stillsamt in för att fridfullt vandra vidare till de evigt gröna ängarna. Tilda var snäll och vacker och vann faktiskt guld, med mycket gott betyg, på en connemarautställning för några år sedan.

Tilda hade det där lilla extra och kommer alltid att ha en stor plats i min lillmattes hjärta. Hennes välkomnande gnäggande, hennes pigga och varmhjärtade blick samt hennes fina utstrålning har fått en särkilt fin plats i Malins hjärta.

Ps. På bilden ovan är Tilda i sin hage på sin 27-årsdag (som såklart firades med hästtårta).

Fler bilder på Tilda - klicka!                                    Tilda 30 år - klicka

Tilda 31 år - klicka

Tilda 32 år - klicka

 

 

Passada

f. 1986

Passada kom, som en stormvind, in i min lillmattes liv för ganska länge sedan nu. Hon är en temperamentsfull angloarab och därmed också otroligt pigg. Trots att hon har hunnit bli lite grand till åren, kommer hon aldrig någonsin att inse det själv. För Passada är det viktigt att få galoppera (snabbt och länge), hoppa och busa.

Malin och Passada har tävlat mycket i hoppning men numera är det mest skogen som lockar. Passada är importerad från Polen och hon har haft ett föl.

Fler bilder på Passada - klicka!                           Passada 24 år - klicka

 

Hem