Kurser / läger

Kurser

Min lillmatte och jag har gått flera lärorika hundkurser. Läs om dem här nedan.

 

Unghundskurs

Yvonne Andersson (Gemdales) var tränare på denna mycket trevliga kurs. Faktiskt så var det inte bara min första kurs utan även min lillmattes första hundkurs någonsin. Min lillmatte tycker att Yvonne är mycket bra på att lära ut saker så att även jag förstår vad matte menar.

 

Unghundskurs, fortsättning

Även denna gång med med Yvonne som tränare. Vi lärde oss massor och tyckte det var lika roligt varje gång (trots hällregn och blåst).

 

Aktivitetskurs för tävlingsintresserade

Denna kurs gick vi på brukshundklubben i Halmstad. Det var en aktivitetskurs för tävlingsintresserade och både jag och matte tyckte att det var en rolig och spännande kurs med inslag av både tävlingslydnad, uppletande och spår.

 

Agility (våren 2006)

Våren 2006 provade jag på något nytt nämligen agility. Det var en fartfull kurs och jag måste säga att det passade mig mycket bra. Jag hoppas att lillmatte också vill lära sig mer om agility och att vi kan gå fler kurser i denna härliga konst.

 

Klickerkurs (sommaren 2006)

Klickerkurs för nybörjare visade sig vara riktigt spännande. Jag har nu blivit "inklickad" och trivs mycket bra med träningsformen. Det var Jenny Wibäck som lärde min lillmatte hur hon skulle göra.

 

Agility, fortsättning (hösten 2006)

På fortsättningskursen i agility fick jag och lillmatte lära oss lite mer om agilityns roliga konst. Dessvärre löpte jag vid kursstarten och därför fick Ebba hoppa in som min ersättare (i alla fall de fösta lektionerna). Ebba var jätteduktig som min ersättare men efter någon gång var jag med på banan igen. Det är SÅ kul med agility.

 

Agility, tävlingsinriktad (våren 2007)

Vårens kurs i agility har både hunnit börja och sluta. Vi har tränat mycket kontakt mellan förare/hund samt en hel del roliga och ganska krångliga banor. Flera av kursdeltagarna ska på träningstävlingar i Halland under våren och till sommaren planeras det att vi ska tävla! Spännande!

 

Läger

Åååå vad det är roligt med lägerliv. Trots min ringa ålder så har jag hunnit med några stycken.

 

Collieläger i Kosta, 2004

Oj vad roligt vi hade lillmatte och jag. Det var colliehundar överallt och det hände något hela tiden. Vi ingick i gruppen Spår för nybörjare eftersom min lillmatte tyckte att det lät spännande. Jag fick äntligen använda min effektiva nos till något skojigt och spännande. Självklart gjorde jag min lillmatte jättestolt när jag visade hur duktig jag var på det där med att spåra.

Helgen i Kosta var otroligt rolig och vi längtar redan tillbaka. Förhoppningsvis åker vi dit år 2005 också.

 

Lydnadsläger i Tånga Hed, 2004

Med härliga upplevelser från Kosta i bagaget, åkte vi senare till ett lydnadsläger i Tånga Hed. Denna gång var det också enbart collies och det var Collieklubbens Västra lokalområde som stod för arrangemanget. Människorna och hundarna var jättetrevliga och vi hade en intressant helg.

Det roligaste med lydnadshelgen var nog att vi lärde känna min morfars (Nightairys Jason) matte. Jag fick också träffa min uppfödare samt andra bekanta som vi lärde känna på förra lägret i Kosta.

 

Träningshelg i Halmstad, 2004

Min lillmatte verkar inte riktigt få nog av det här med lägerliv, så vi har även hunnit med en intensiv träningshelg i Halmstad. Denna gång var det brukshundklubben i Halmstad som ordnade lägret och det var hundar av alla möjliga raser. Lägret var upplagt som en prova-på-helg och vi testade både sök, spår, lydnad och agility. Som vanligt gjorde jag min lillmatte stolt t ex när jag visade min uppskattning för sökets figuranter i skogen. Jag gjorde henne ännu stoltare när tränaren kallade mitt spårarbete för exemplariskt samt när jag modigt vågade springa genom agilityns tunnlar och däckhinder. Sök och agility hade vi aldrig provat förut.

Helgen var rolig, spännande, lärorik och riktigt kall. Jag träffade en trevlig jaktlabbe på lägret vid namn Bamse. De där jaktlabbarna verkar vara riktigt trevliga hundar. Min bästis Ebba är ju också av den rasen.

 

Collieläger i Kosta, 2005

Lillmatte och jag hade så roligt på förra årets läger så det var ingen överraskning att vi åkte till Kosta även år 2005.

Denna gång delade vi rum med fina Isac, en häftig colliegrabb som precis som jag verkligen hade förstått att livet faktiskt ska vara roligt. Som vi busade...! Jag vet dock inte vad som hade hänt med Isac för hela hans päls var borta... han var liksom helt... naken... konstigt. Hm. Jag charmade honom i alla fall med min långa eleganta päls.

Precis som förra året så höll vi till en hel del i skogen. Jag spårade som en gudinna och lillmatte hängde på riktigt duktigt. Jag fick även leta efter föremål som människorna hade tappat i en ruta i terrängen. Det där, att leta efter människornas borttappade grejor, är något som jag verkligen gillar. Jag gör dem ju en himla bra gärning, eller hur?

Jag är nästan säker på att vi åker till Kosta även nästa år. Jag vet nämligen att både jag och min lillmatte redan längtar dit.

BILDER från lägret.

 

Lydnadsläger i Tånga Hed, 2005

Lägerlivet är verkligen toppen. Jag och lillmatte har för andra gången varit med på lydnadslägret i Tånga Hed. Jag stortrivdes med träningen och känner mig riktigt nöjd med vad jag åstadkom. Jag fick även träffa min trevliga uppfödare samt många i min släkt, bland annat flera av mina syskon.

BILDER från lägret.

 

Collieläger i Kosta, 2006

Naturligtvis fick jag åka på collielägret i Kosta även år 2006. Både jag och lillmatte njöt som vanligt av äventyret.

Vi hade återigen valt spår som träningsgren och tillsammans med några andra tjusiga vovvar fick lillmatte och jag lite tips och idéer från tränaren Kjell Andersson. Det märktes att vi hade fuskat lite med träningen på sistone, men jag vet ju att jag är världens bästa hund i alla fall. Det säger min lillmatte!

BILDER från lägret.

 

Hem