Malin - min lillmatte

Det var en gång en liten flicka som hette Malin. Malin älskade djur och mest av allt ville hon ha en egen häst. Den lilla flickan var ändå ganska nöjd för hon hade många djur att älska under hela sin uppväxt såsom till exempel hundar, kanin, nymfparakit, hamstrar, undulater och dansmöss. Hund hade familjen alltid haft och Malin minns blandrashunden Nalle, sheltietiken Candy och den underbara collien Goldie. När Malin var tio år gick drömmen i uppfyllelse, hon fick en alldeles egen ponny. Flickan var överlycklig och stolt över sin nya kompis.

I många år njöt Malin av sitt liv i det vackra Skånelandskapet tillsammans med sina bästa vänner - djuren. Allteftersom flickan växte stärktes också intresset för dessa och snart fick hennes ponny en ny vän. Passada, som var en stor häst och dräktig, hade med sitt fullblod mycket temperament. Malin tävlade mycket med sina hästar och var nöjd med sina resultat på tävlingsbanorna. Passada fick också ett stiligt föl som kallades för Pajazzo. Malin såg när Pajazzo föddes och fick också se hur fölet växte upp till en stor och stark häst.

Nu är Malin vuxen. Hon minns och tänker gärna på sina djur som funnits i hennes liv, flera av dem i många år. Hon njuter också av varje sekund som hon får tillbringa tillsammans med de djur som hon lever med idag. Ponnyn Tilda, som nu har känt Malin i 24 intensiva år och som fyllt 32 händelserika hästår i sommar, lever fortfarande ett aktivt och spännande liv. Hästen Passada, den temperamentsfulla, tror och kommer alltid att tro att hon är en unghäst i all evighet.

Nykomlingen i djurgänget är jag, Bumba, och lillmatte säger (med all rätta) att jag är en helskön collie som verkligen njuter av livet!

 

Hem