Nyheter

 

Julen 2011

Lite smakprov av årets julkort...

Systrarna Bumba och Ebba önskar God Jul!

 

4 juni 2011

Nu är det sommar! Jodå, enligt Malin i alla fall. Varje år när pållarna släpps på sommarbete så börjar nämligen sommaren enligt henne. På bilden här nedan ses Malin och enögda Passada i stallet. Passada har en jättefin box där hon älskar att stå och kika ut genom sitt "fönster".

Passada och Malin kikar ut från stallboxen.

En stund efter att bilden ovan togs, blev Passada fotograferad i sin sommarhage. Hon åkte från ett mycket fint ställe till en annan ljuvlig plats. Sommarhagen!

Passada (t.h.) i sommarhagen med kompisen Sagent.

 

Vinter 2010/2011

Vilken vinter vi har och har haft. Massor med snö mest hela tiden, kallt och mörkt. En riktig, ordentlig vinter med andra ord. Det är bra för jag gillar att busa i snön!

Bumba i vinterlandskap.

 

24 december 2010

Från oss alla, till er alla EN RIKTIGT GOD JUL!

Passada som tomtelisa, vintern 2010.

Busiga Bumba, vintern 2010.

 

28 november 2010

HIPP HIPP HURRA! Idag är det min födelsedag. Jag har myst i soffan, gått lång promenad i skogen samt busat och lekt. Jag gillar dessutom att det är snö på min födelsedag. Snö är så himla roligt att leka i.

Bumba 8 år.

För övrigt rullar livet på rätt bra. Jag bor just nu hos lillmatte Malin. Det innebär också att jag tillbringar en del tid på hunddagis. Jag trivs jättebra där. Personalen tycker (såklart) att jag är en mysig och duktig vovve.

 

16 oktober 2010

Sommaren är över och den har på många sätt varit underbar. Jag (Bumba) har tillbringat mycket tid av sommaren hos lillmatte men även en del hemma i Skåne. Som nu till exempel är jag hemma hos matte och husse och har det riktigt bra.

Bumba och Ebba, september 2010.

Vad gäller övriga djur i familjen så har Passada njutit i flera månader i den fantastiska sommarhagen tillsammans med en av sina bästa vänner. Nu är hon dock installad inför vintern och i samband med det flyttade hon till ett nytt stall som både hon och lillmatte trivs alldeles ypperligt i.

Passada i sitt nya hem och hage.

Malin är så stolt över sina djur. Det är väl klart, vi är ju världens bästa och så fina!

 

14 juli 2010

Den 30 juni 2010 fyllde Passada 24 år och det firades med hästtårta vid hennes sommarhage. Firandet var också en hyllning till Tilda som skulle fyllt 33 år samma dag. Därför var kalaset också till minne av älskade Tilda.

Passada med pappa Kjell och mamma Karin.

Förutom att jag, lurviga Bumba, var med på kalaset var såklart även Malin med. Även min matte Karin och husse Kjell var med. Dagen bjöd på födelsedagssång och hästtårta till fina Passada.

Titta gärna på fler bilder från kalaset: KLICKA HÄR!

 

8 maj 2010

Med stor sorg meddelar min snälla lillmatte att hennes älskade ponny numera finns på de evigt gröna ängarna. Tilda somnade in på påskaftonen och med kvällssolen strålande över henne somnade hon tryggt in med huvudet i Malins knä. Mitt i all sorg var det en mycket vacker stund.

Tilda, vars namn egentligen var Möllans Tilda, levde i nästan 33 år. Malin var bara 10 år när hon hämtade hem sin första och älskade connemaraponny. I februari detta året firade de 25 årsjubileum så med andra ord kände de varandra mycket väl. Saknaden och sorgen efter Tilda är obeskrivligt stor. Bara en sådan sak som att inte längre få höra hennes välkomnande gnäggande känns tungt. Förhoppningsvis återförenas vi alla som älskar varandra någonstans i framtiden. Vi vet inte var men Tilda känner nu till hemligheten och hon gnäggar säkert när vi kommer... !

Möllans Tilda, 1977-2010.

 

1 mars 2010

Nytt år och åter igen har det varit tid att fira dagen då Malin hämtade hem sin älskade Tilda. I år (27 februari) firar de 25-års jubileum. Det finns många ord för detta och ett av dem är: fantastiskt! I 25 härliga år har de berikat varandras liv. Det har blivit många morötter genom åren och förhoppningsvis blir det många godbitar till.

Malin och Tilda, 25-års jubileum!

 

30 december 2009

Snart är det nytt år. Innan det nya året tar vid är det något som lillmatte vill uppmärksamma. Idag, den 30 december 2009, fyller nämligen ponnyn Tilda 32,5 år. Malin tycker det är viktigt att räkna varje halvår nu när hennes älskade Tildas ålder är så beundransvärd. Faktum är att åldern ÄR beundransvärd. Malin låter även hälsa att Tilda, dagen till ära, har varit extra pigg och alert.

Tilda 32,5 år!

 

29 december 2009

Jag och hela min familj har firat jul i Skåne hos matte och husse. När vi kom dit på julaftonen blev Ebba så glad att hon for ut ur bilen, slirade runt husknuten och rusade runt på tomten i sann glädjeyra. Själv "skrek" jag av glädje. Vi trivs verkligen hos matte och husse. Huset är så stort och trädgården, med skogen ändå inpå huset, är så perfekt för oss vovvar.

Vi var flera härliga dagar i Skåne. Gissa om vi vovvar lyckades tigga till oss en hel del julskinka under julfirandet. En liten bit då och en liten bit litet senare. Mums.

Jultomten kom som vanligt framåt julaftonskvällen. Jag hjälpte självklart till att strukturera upp hans julklappsutdelning. Som tack för hjälpen, och för att jag varit en oooootroligt snäll vovve under året, fick jag några paket som jag med stor iver öppnade. Jag älskar att öppna paket. I ett av paketen fanns ett mjukisdjur som piper. Roooooligt!

Nu är jag hemma hos lillmatte igen och det  är tänkt att jag ska fira nyårsafton tillsammans med Ebba och våra människor.

God jul och gott nytt år!

Bumba och Ebba som tomtenissar, julkort 2009.

 

22 augusti 2009

Efter en lång härlig sommar i Skåne, är jag nu åter hos Malin i Halland. Jag har haft det jättebra hos matte och husse i Skåne men det är alltid kul att komma hem till Malin och "storasyster" Ebba.

Snart är Malins sommarlov slut och hennes sista termin på skolan börjar. Jag vet att det är med blandade känslor som hon tänker på skolstarten. Tur att hon har mig som hon kan mysa med på kvällarna i den mysiga studentlägenheten.

Ebba och Bumba busar i havet, sommaren 2009.

Bilden ovan får symbolisera en fin sommar 2009. Ebba och jag fick åka till havet och bada en härlig sommardag i augusti.

 

02 augusti 2009

Nu finns det bilder från hästkalaset då Tilda firade sin 32-årsdag. Bilden nedan är också från Tildas födelsedag.

Tilda, 32 år!

Bilder från kalaset - KLICKA HÄR!!

 

29 juli 2009

Tja, vad ska jag säga. Ebba och jag är såååååååååå duktiga. Vi var på en stor agilitytävling i Hässleholm härom dagen och både Ebba och jag fick varsin prisrosett. Det var i hoppklassen som vi lyckades så bra. Vi hade båda varsitt nollat lopp. I agilityklassen gick det också mycket bra men det räckte inte till någon placering. Malin är helnöjd!

Ebba och Bumba med sina fina prisrosetter.

Ebba är 10 år och var säkert en av de äldsta deltagarna på tävlingen. Ebba tycker det är jättekul med agility så det är klart att hon fick följa med och tävla. Själv har jag ju varit sjuk i en fästingsjukdom under våren/sommaren men i och med min pigga prestation på tävlingen, har Malin konstaterat att jag är helt återställd igen. Nu är vi redo för nya äventyr!

 

30 juni 2009

Det är Tildas födelsedag, hon fyller 32 år. Malin är som vanligt stolt över sin fina ponny som hon älskar mer än hon kan beskriva i ord. Hur som helst så har jag, Ebba, husse, matte, lillmatte Malin och Björn haft ett mysigt kalas för både Tilda och Passada. Hästarna fick tårta och de konstiga människorna sjöng även för födelsedagsbarnen.

Tilda på sin födelsedag, 32 år!

Hästarna lever i en härlig idyll i sin vackra sommarhage. Flera gånger de senaste dagarna har Tilda setts galoppera i raskt tempo i sin stora hage. Det är krut i tanten! Härligt, härligt!

Fler bilder från kalaset kommer att publiceras på hemsidan inom kort, håll utkik.

Bilder från kalaset - klicka här!

 

15 maj 2009

Tja, vad ska jag säga? Min lillmatte är kanske inte alltid sådär jättesnabb med att uppdatera hemsidan. Hur som helst så rullar livet på. Både Ebba och jag löper och därför missade vi vår hemmaklubbs agilitytävling härom veckan. Malin har anmält mig till fler tävlingar, så inom kort ska vi ut och tävla igen. 

För några veckor sedan fyllde Ebba 10 år. Hon är en pigg dam som jag är så glad att ha som "storasyster". Ebba är verkligen en snäll vovve.

Snart ska hästarna ut på sommarbete. Jag gissar att de längtar väldigt mycket efter det gröna, saftiga gräset i de stora, härliga sommarhagarna.

Tilda och Malin, februari 2009.

I februari firade Malin att hon haft sin älskade Tilda i 24 år (se bilden ovan). Japp, du läste rätt. Malin är sååååå stolt över sin fina ponny!

 

10 januari 2009

Det har varit jul. Det har även varit nyår och nu är det ett nytt år. Julen firade jag först tillsammans med Ebba, Malin och Björn hemma hos Björns far i Halmstad. På juldagen åkte vi hem till Skåne och firade jul tillsammans med min älskade familj. Jag fick många goda paket.

Bumba hjälper tomten!

Innan jul försökte lillmatte Malin ta kort på mig i tomteluva. Jag gjorde det inte särskilt lätt för henne. Så fort hon satte luvan på mitt huvud skakade jag av den, tog den i min mun och sprang runt som en galning. Ha ha. Till slut satt jag i alla fall still en mikrosekund så Malin kunde ta kort. Jag kände mig urlöjlig. Varför ha mössa på en redan vacker hund?

Det blev i alla fall ett julkort till sist. Nedan ses resultatet. Jag lovar att Malin skrattade gott åt mitt bus.

Bumbas julkort, julen 2008

 

16 augusti 2008

Nu är jag äntligen hemma hos min lillmatte Malin igen. Det var verkligen länge sedan som jag bodde hemma hos henne. Tanken är ju också (som jag berättat tidigare) att jag ska bo med Malin i Växjö när hon studerar. Jag var på blixtvisit i hennes mysiga studentlya härom dagen. Jag har provat soffan samt upptäckt att jag kan spana bra inifrån lägenheten eftersom den ena fönsterrutan är lagom i hundhöjd. Mycket bra.

Idag har det varit sommarväder med sol och värme. Vi passade på att åka till det fina hundbadet i Ugglarp. Det var på tiden för det var mitt första dopp i sommar. Det var roligt. Jag älskar särskilt att rulla i sanden när jag är riktigt blöt (till Malins förtvivlan).

Bumba trivs i havet.

Ebba var på återbesök hos veterinären i början av veckan. Hon har ju varit svårt sjuk i en fästingsjukdom, men är nu friskförklarad med utmärkta värden i kroppen. Hon har dessutom gått upp flera kilo (4,5 kilo) och är nu tillbaka på sin normala vikt. Skönt. Särskilt husse Björn är såklart lättad.

Om några dagar ska vi passa två chihuahua (hur stavas det då?). Det blir nog en fartfylld dag med totalt fyra vovvar i huset.

 

4 augusti 2008

Det har varit en intensiv och rolig helg. Först och främst måste jag berätta om Ebbas fina insats på agilitytävlingen på hemmaplan i lördags. Hon och lillmatte Malin kom på nionde plats av 49 starter. De fick en fin prisrosett och en "pinne" som Ebba är väldigt stolt över. Läs mer...!

Ebba visar stolt upp sin "pinne" och prisrosett.

Igår hälsade jag, husse och matte på hemma hos Malin. Jag skrek såklart av lycka när jag träffade lillmatte. Jag blev också väldigt förtjust i Ebbas "pinne" som piper när jag leker med den. Jag gillar pipleksaker.

Husse Kjell hade bestämt sig för att bada i havet oavsett väder, så människorna tog en tripp till stranden på eftermiddagen. Vädret var ganska fint och vattnet var varmt med höga roliga vågor. Vi vovvar fick inte följa med och bada men vi fick istället följa med människorna till glassbaren ute på landet.

Jag trivs mycket bra hemma hos matte och husse i Skåne men senare i sommar ska jag äntligen få bo hos Malin igen... längtar!

 

27 juli 2008

Det är riktig sommarvärme. Trots det har Malin och Ebba tränat agility idag eftersom de vill vara i form inför tävlingen nästa helg. På tal om tävlingar så har jag hört rykten om att min syster Cassie varit duktig på de stora tävlingarna i Karlstad i helgen. Min uppfödare ska också ha varit duktig. Stort grattis till dem. Vill även passa på att önska lycka till till flera av mina träningskompisar som ska på ungdomsSM nästa helg.

Malin har äntligen lagt in bilder på min hemsida från Tilda och Passadas födelsedagskalas. Det är bara att klicka här.

 

30 juni 2008

GRATTIS TILDA 31 ÅR!!!!!

Det är Tildas födelsedag och det går inte i ord beskriva den känsla Malin har över att få fira Tildas höga ålder. Det är nämligen helt otroligt att den trogna kompisen och den fina, vackra, söta, underbart snälla Tilda fyller 31 hästrika år!

Födelsedagsbarnet - Tilda 31 år!

Tilda och Passada har firats med hästtårta, kramar och många pussar. På kalaset var, förutom jag (Bumba), även Malin och hennes föräldrar.  Vi hade med oss fikakorg med nybakade muffins och såklart kameror som användes flitigt under kalaset. Fler bilder kommer att finnas inom kort på Tildas sida. Åter igen - GRATTIS TILDA!

Snart kommer fler bilder från kalaset... kika förbi lite senare.

 

6 juni 2008

Det har hänt lite grand sedan förra uppdateringen. Jag har varit en tid hos min kära lillmatte Malin i Halmstad. Det var kul för jag fick bland annat följa med på agilityträningen för första gången i år. Jag fick också vara en dag på hunddagis, tillsammans med Ebba, och träffa alla kompisarna där. Nu är jag tillbaka i Skåne igen.

Ebba är tyvärr sjuk. Till en början var vi riktigt oroliga, men efter många veterinärbesök och ett antal provrör senare, vet vi nu att hon har en fästingsjukdom som tack och lov går att bota. Ebba mår redan mycket bättre.

Malin och Passada hälsade på hemma vid lägenheten en solig dag i slutet av maj. Nyfikna grannar kom ut och tittade. Det är lite häftigt när man bor så att man kan rida hem. När hästarna bodde i Skåne red Malin ofta hem. Vårt hus ligger ju med ridskogen ända in på vår tomt. Det är för övrigt där som jag ligger och spanar varje dag när jag bor hemma hos matte och husse i Skåne.

Malin och Passada på trädgårdsbesök

Vid månadsskiftet maj/juni släpptes hästarna på sommarbete. Det var två mycket lyckliga hästar som galopperade in i hagen. De sprang, hoppade och skuttade. Såååååååå lyckliga!

Tilda och Passada njuter i sommarhagen!

Malin har skaffat ett nytt, fräscht boende i form av en liten studentlägenhet. Tanken är att jag ska bo med henne där när nästa studietermin börjar. Igår avslutade Malin sin första termin på polisutbildningen. Om några dagar börjar hon sommarjobba inom hennes nya genré.

 

16 maj 2008

Jag är äntligen hemma hos min lillmatte Malin i Halmstad. Det var längesedan. Malin är "ledig" från skolan i över en vecka så då passar det bra att jag får komma och hälsa på i några dagar. Vi träffades egentligen redan i onsdags då jag och Malins föräldrar (husse och matte) hälsade på henne i Växjö, där hon ju studerar. Det var trevligt. Vi promenerade runt på universitetsområdet, besökte och åt glass i Växjö stad samt kollade in både Malins nuvarande boende och hennes kommande boende i Växjö.

Malin, Bumba och Karin vid sjön på campusområdet i Växjö

Nästa termin ska jag få bo en del tillsammans med Malin i Växjö (och i Halmstad på helgerna). Det ska bli mysigt och spännande. Jag har redan sniffat in dofterna i skogen utanför vår lägenhet. Jag kommer kunna spana ut över skogen från fönstret i vårt vardagsrum. Helt i min smak!

 

21 april 2008

Idag är det Ebbas födelsedag. Hon fyller 9 år och hon har naturligtvis fått mycket smaskigt godis på sin stora dag.

Ebba på sin födelsedag, 9 år.

 

 

24 mars 2008

Bumba och Ebba hemma i Skåne.

Oj vilken vinter vi har fått. Påskfirandet blev nästan till julfirande, i alla fall rent vädermässigt. I påsk fick jag besök av alla dem jag älskar. Vi samlades hemma i Skåne för att umgås och äta gott. Både jag och Ebba åkte pulka (vi uppskattade inte det så jättemycket), vi busade i snön och gick härliga skogspromenader i vinterlandskapet. Jag njöt av helgen och var i ett lyckorus.

All snö till trots så hittade Malin en fästing på mig som hade bitit sig fast. En FÄSTING mitt i vintern! Fast det är klart, förra helgen var det så att vårkänslorna spirade.

 

Tilda äter hö i hagen i ett snöigt Halmstad.

Större delen av annandag påsk snöade det i Halmstad. Det var stoooooora, vackra snöflingor som dinglade ned från himmeln. Tilda tog det hela med ro och passade på att äta av höet som serverades henne i hagen (se ovan).

Malin och Passada tog en härlig tur i vinterskogen i påsk. Båda två såg ut som lyckliga snögubbar när de kom tillbaka efter ridturen. Det var såklart mysigt att galoppera i snön.

 

27 februari 2008

Det är en alldeles speciell dag idag. Det är nämligen exakt 23 år sedan som Malin hämtade hem sin allra första ponny, Tilda. Då var Malin (och är fortfarande) otroligt stolt över sin nyvunna kärlek och bästa kompis. De har mååååååånga fina minnen tillsammans och jag tror att de är ganska ensamma om att ha så många gemensamma år att glädjas åt.

Tilda på promenad.

Tilda och Malin har såklart firat med extra många morötter, mycket pyssel och mysigt gos. De var också ute på en promenad (se bilden ovan) där det var Tilda som bestämde takten på vägen hem. Malin kunde inte annat än att jogga i Tildas tempo och hålla ett kraftigt tag om grimskaftet. Tilda var pigg!

 

10 februari 2008

Ebba har tävlat i agility med trevligt resultat. Hon och Malin var med i två hoppklasser. De kom precis utanför placering i ena klassen och strax utanför placering i den andra klassen. Malin är helnöjd med båda loppen.

Ebbas uppfödare har fått en hemsida. Kenneln heter Bellmaker´s (finns under "Länkar" på min hemsida).

 

20 januari 2008

Nytt år. Jul och nyår har passerat i ett rasande tempo. Jag bor hemma i Skåne just nu där jag har det jättebra. Självklart längtar jag väldigt mycket efter Malin. Tur att vi ska ses snart. Malin har för övrigt börjat studera till ett helt nytt yrke. Hennes tillvaro är lite upp och ned just nu så jag får nog stanna i Skåne ett tag till.

Jag är lite avundsjuk på Ebba. Hon ska nämligen få åka och tävla i agility om ett par veckor. Fuskigt. Jag vill också vara med men lovar ändå att hålla tassarna för min "syster" Ebba.

 

18 december 2007

Snart är det jul och jag har varit riktigt snäll. Får man många paket då? Hoppas det. Ebba försöker bli snällare för hon tigger varje gång det äts pepparkakor i huset.

Årets tävlingssäsong är över och jag vet att Malin är mycket nöjd med både min och Ebbas insatser. Det har blivit några rosetter men framför allt har vi haft väldigt roligt.

Bumba med sina vänner. Tilda och Passada.

Till alla mina nära och kära vill jag önska en riktigt GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR. Själv ska jag tillbringa julen hemma i Skåne. Det ska bli mysigt.

 

28 november 2007

Äntligen blir min hemsida uppdaterad. Dagen till ära är det dessutom min FÖDELSEDAG. Jajamensan, idag fyller jag 5 år. Jag har fått paket och jag har blivit extra mycket ompysslad.

 

12 september 2007

I helgen var jag och Malin på DM i agility. Vi hann bara vara med i hoppklassen eftersom vi skulle på fler äventyr den dagen. Det var en svår bana men jag var duktig trots att vi blev diskvalificerade. Malin är jättenöjd med min insats.

Malins prinsessa (en av dem)!

Hästarna är fortfarande på sommarbete trots att det snart är mitten av september. Vädret är ju bra, det är gott om bete och hästarna stödutfordras för säkerhets skull. Det märks verkligen att hästarna trivs på betet. Hagen är ju enormt stor och kuperad (det tar 15-20 minuter att hämta dem ifall de är allra längst bort) och de är lugna och harmoniska i flocken. Bilden ovan togs på Tilda idag. Visst är hon en fin 30-åring?! Det tycker Malin.

 

2 september 2007

Wow... igen! Jag har varit och tävlat agility i helgen. Det gick rysligt bra. I agilityklassen tog vi oss runt på 5 hinderfel (lite strul vid slalomingången). I hoppklassen var jag supertaggad. Vi fick 0 hinderfel och en fin 4:e placering av 30 starter. På grund av ett litet, litet tidsfel blev vi tyvärr utan pinne denna gången också, men skam den som ger sig!

Bumba visar stolt upp sin prisrosett.

Ebba var också med och tävlade fast med en annan förare än Malin. Det var kurskompisen Erika som fick äran att tävla med Ebba. De gjorde två fina lopp tillsammans och de är värda all beröm. I agilityklassen fick de, precis som jag, 5 hinderfel och hamnade på en hedrande 12:e plats av 35 starter. I hoppklassen blev det tyvärr en diskning bland annat eftersom Ebba kände sig tvungen att ställa sig och glo på domaren en stund. Det var ändock ett bra och fartfullt lopp. Vi är alla nöjda med helgen!

 

31 augusti 2007

Det har blivit mycket polissnack på Malins blogg de senaste dagarna. Det är kanske inte så konstigt eftersom hon ju har ägnat denna veckan åt att lägga all sin energi på polisrekryteringen och tillhörande prover.

Ebba och jag ska tävla agility imorgon. Vi är ganska nervösa. Hoppas det blir fint väder så vi slipper bli så blöta.

Hästarna har det bra i sin sommarhage. Bilden här under togs igår kväll. Tilda och Passada  äter fortfarande med stor glädje all det gräs som växer i hagen.

Passada i sommarhagen en fin sommarkväll, augusti 2007.

 

8 augusti 2007

Malin har länge funderat på att starta en egen blogg. Hon tycker om att skriva och avundas min hemsida. Nu har hon fixat "Malins blogg". Besök hennes bloggvärld genom länken på den här hemsidans startsida.

 

6 augusti 2007

Wow, vad duktig jag är! I lördags tävlade jag agility på hemmaplan i Halmstad. I hoppklassen tog jag mig runt i full fart med endast 10 fel på hinder och med en jättenöjd Malin. I agilityklassen gjorde jag ett felfritt lopp och tack vare den bedriften fick jag en tjusig prisrosett med mig hem (dessvärre 0,76 tidsfel och därför ingen pinne). Jag kom 6:a av 60 starter... vilken start på agilitykarriären! Läs mer...

Bumba med sin prisrosett.

 

2 augusti 2007

Veckan, eller snarare de senaste dagarna, har gått lite grand i lathetens och äventyrens tecken. Härom dagen var vi till exempel och badade i havets stora vågor. Det var bara vi vovvar som badade, människorna stod med vindjackor på sig och doppade endast tårna. Annat än jag och Ebba...

Badkruka? Nej, inte denna gång.

Ebba är ganska tokig. Hon har kommit på att man kan lata sig med husse i hängmattan. Jag har såklart också provat men fick bråttom ned igen. Jag föredrar nog fast mark under fötterna (i hemlighet kan jag berätta att även Ebba tycker det är lite läskigt, men hon offrar ju ALLT för uppmärksamhet).

 

27 juli 2007

Jag och min polare Ebba har i dagarna tre debuterat i officiell agilitytävling. Det var i Falkenberg. Både vi, Malin samt alla i vår agilitykurs kämpade tappert i regn och lera. Ebba var riktigt på hugget, hon tog en pinne i agilityklassen! Wow! Läs mer...

Fina, duktiga Ebba med sin pinne och prisrosett.

 

18 juli 2007

Vilken härlig dag! Tilda, Passada och Malin har haft fint besök av Lizette & co. (Lizette har tidigare varit skötare på Tilda och är sedan dess en god vän till Malins familj).

Lyckliga fyra.

Tilda pysslades om, mutades med äpplen och morötter och piggnade raskt till när det serverades riktigt GRÖNT gräs. Det blev en härlig stund för dem alla med prat om gamla minnen och såklart massor av fina ord om prinsessan Tilda. Malin och Lizette sken ikapp med hästarna (som föredrog det gröna gräset istället för stiligt poserande framför kameran).

 

30 juni 2007

GRATTIS TILDA 30 ÅR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tilda har firats mycket högtidligt med hästtårta idag. Människorna sjöng och hurrade för födelsedagsbarnet och jag vet att min Malin är oerhört stolt över sin fantastiskt fina ponny.

Tilda på sin 30-årsdag!

Fler bilder från kalaset - klicka här.

 

29 juni 2007

29 år och 364 dagar! Det är Tildas imponerande ålder idag. Imorgon fyller hon 30 år!

Tilda i sommarhagen, dagen före den stora födelsedagen!

Aaaaah, vad härligt!

 

10 juni 2007

Idag har jag varit riktigt duktig och gjort min Malin ordentligt stolt. Vi har, denna mycket varma dag, varit på träningstävling i agility (hoppklass) i Falkenberg. Vi kom runt banan utan att bli diskvalificerade (pluspoäng till Malin som INTE snubblade, trillade och välte hindren). Trots en nervös förare med mindre minnesluckor, lyckades vi komma i mål och hamnade som 4:a av 15 starter (largehundar). Totalt har vi nu en 12:e plats av 38 largehundar efter tre deltävlingar. Tjoho!

På vägen hem från tävlingen stannade vi till vid hundbadet i Ugglarp. Gudomligt härligt!

 

2 maj 2007

Aha... jag har fattat. Poletten har trillat ner! Idag förstod jag (bättre sent än aldrig) att träapporten ska hållas kvar i min långa collienos tills Malin ber mig spotta ut den. Det är möjligt att jag kommer ihåg det till nästa träningstillfälle... jag får se.

I söndags var det kursavslutning på agilityn. Jag var såklart lycklig och tyckte det var jättekul. Vi fick diplom och priser för att vi varit så duktiga. Ikväll ska vi åka och träna agility igen. Det är vår snälla instruktör som startat en träningsgrupp för oss tävlingsintresserade. Kul. Nästa vecka är det träningstävling.

Passada tycker gräs är gott!

Hästarna mår bra. Passada var ute på en liten gräspromenad tidigare idag. Hästarnas liv består just nu i att hitta det ena grässtrået grönare än det andra. Jag gissar att de längtar till sommarbetet.

 

27 april 2007

En sådan underbar start på en härlig dag! Jag, Ebba och Malin har varit vid havet och busat. Jag badade tassarna lite grand och Ebba lekte i vattnet ungefär varje sekund som vi var där. Ebba älskar havet. Hoppas dagen fortsätter lika bra som den började.

Två vovvar vid havet.

På söndag är det redan kursavslutning på agilityn. På träningen härom dagen var jag riktigt duktig. De gånger Malin kommer ihåg alla hinder på banan i rätt ordning och dessutom visar mig tydligt vart jag ska springa, går det riktigt bra. Tanken är att vi ska på en träningstävling i maj. Spännande!

 

21 april 2007

HIPP HIPP HURRA, idag är det Ebbas födelsedag. Min fina, snälla, "storasyster" fyller åtta år idag. Fröken perfekt (ALLTID superlydig) har firats med extra god korv och extra mycket kel och bus. Givetvis har jag också fått smaka av den goda korven!

Ebba, 8 år!

 

11 april 2007

Fin startsida va? Malin har lagt upp en ny bild där som jag personligen är mycket nöjd med. Nedan ses ytterligare en bild på mig, det vill säga djuret med mest päls i familjen (stolt långhårig collie).

Tjaba!

Det har varit påsk och jag har varit hemma några dagar hos min familj i Skåne. Jag fick dock följa med tillbaka till Halmstad igen eftersom jag ju är mitt inne i min agilitykurs på brukshundklubben i Halmstad. Vi ska träna ikväll.

Malin och hästarna har ridit vid havet idag. Det lär visst vara en väldigt speciell upplevelse att rida på stranden. Det går att galoppera ruskigt fort och långt vilket ju Passada tycker är otroligt fantastiskt jättebra.

 

31 mars 2007

Det var agilityträning härom dagen. Jag var superpigg och duktig.

För en liten stund sedan var jag och Malin och tog in hennes hästar. De bor ju så nära nu att vi ofta går dit på kvällarna för att ta in dem. Idag passade vi även på att träna lite lydnad i paddocken. Det gick bra. Nästan hela vägen hem bar jag på en stor pinne som jag hittade.

Passada i vårsolen, mars 2007

Det har varit kanonväder hela veckan. Ovan ses Passada "glassa" i vårsolen. Passada står nog och drömmer om en snabb (mycket snabb) galopp i skogen!

 

27 mars 2007

Vårens agilitykurs (tävlingsinriktad) har äntligen börjat. Vi tränar mycket kontakt (förare/hund) och det är riktigt skojigt.

Ebba löper och är just nu en riktig pingla för alla närgångna herrar. I och med att hon löper har hon fått vara hos gammelhusse på dagarna och jag har för första gången fått vara helt själv på dagis. Jag är ju van att känna tryggheten från snälla Ebba, men jag har såklart fixat dagisvistelsen jättebra.

 

28 februari 2007

22 år! Så många år firar Malin och ponnyn Tilda tillsammans nu i dagarna. Visst är det fantastiskt?! De har massvis med många minnen tillsammans och hoppas såklart på att få många fler. Nedan ses en bild på jubileumsparet.

I love my pony!

 

12 februari 2007

I natt har jag sovit gott. Igår var jag nämligen, för allra första gången, på träningstävling i agility. Det var uppiggande att se de andra vovvarna hoppa och vänta på min egen tur. Det var en svår och lång bana, motsvarande agility klass II. Jag och Malin tänkte att vi inte kunde mer än göra bort oss, så vi tutade och körde. Tjoho vad kul det var. Vi fick springa banan två gånger och den andra gången gick klart bäst. Det var INTE jag som var tröttast när vi kom i mål! Det var en lärorik afton (både för Malin och mig).

 

2 februari 2007

Det har varit en händelserik början på det nya året, åtminstone för Malins pållar. För några dagar sedan lämnade de sitt stall och sin trygga tillvaro, där de bott i många år, för att istället bo på samma ort som Malin.

Passada och Malin, redo för att resa till nya stallet.

Tilda och Passada har börjat anpassa sig till sitt nya hem. De är dock glada för att de är två och att de har varandra. Det är ju många nya intryck, ljud och kompisar som ska passa in i deras nya rutiner i det nya stallet.

Tilda och Passada i sin nya hage.

 

24 januari 2007

Jul och nyår har passerat i ett rasande tempo. Tomten besökte mig även detta år, så jag har tydligen varit snäll. Godis i all ära men min bästa julklapp var en röd boll som jag gärna har med mig överallt. Nyår firade jag tillsammans med husse, matte och några bekanta från Tyskland i en stuga mitt ute i skogen... mycket lugnt och skönt.

Nu är det redan i slutet av årets första månad och alldeles nyligen flyttade jag hem till lillmatte igen. Det är snöööööö ute och jag har precis varit ute på en härlig tur i skogen tillsammans med Malin.

Tilda i sin stora, fina vinterhage!

Hästarna njuter också i snön. Det är härligt för lillmatte att rida ut med pållarna i det mysiga vinterlandskapet. Ovan ses Tilda i sin vackra hage.

 

28 november 2006

Bumba 4 år!

Hipp hipp hurra, idag är det min födelsedag! Jag fyller 4 fantastiska år och jag har såklart firats med god mat, mycket bus samt en och annan härlig skogspromenad. Nu är det redan kväll och mina människor ska fira min dag med smaskig marängtårta (det är ju tur att jag finns så att de har en anledning att äta tårta mitt i veckan). Jag väntar med spänning på att få ta del av en liten smakbit!

 

16 november 2006

Vi är så glada min lillmatte och jag. Varför då? Jo, igår tränade vi tillsammans med ett antal andra colliemänniskor och hundar. Det var mycket trevligt och givande. Tanken är nu att vi förhoppningsvis ska kunna vara med regelbundet i träningsgruppen (om vi fortfarande får som "utbölingar" till gruppen?!). Det är jättebra för det är nyttigt att ha en "läxa" under veckan att finslipa på. På så sätt får vi också ett mål och en mening med vår träning (något som min lillmatte verkligen behöver just nu). Vi har faktiskt redan hunnit träna lite grand på vår läxa. Det gick mer bra än dåligt och det är väl positivt!

Ikväll är det agilityträning. Jag läääängtar!

Jag och Ebba vid havet!

 

27 oktober 2006

Just nu är det STORM. Vi sitter inne och kurar men snart ska vi åka iväg stallet och ta hand om hästarna.

Igår var det åter igen dags för min agilityträning. Det gick ruskigt bra för mig och faktiskt för alla hundarna i kursen. Vi tränade kontakt och snäva svängar. I början slarvade Malin men efter lite feedback från tränaren så förstod jag och lillmatte varandra mycket bättre. Hopp och skutt!

 

22 oktober 2006

Vilken vecka! Jag har haft en intensiv vecka med många människogäster här hemma. Det var mysigt. Mest överraskande var när min älskade husse och matte kom från Skåne och stannade hos oss i Halmstad i flera dagar, urmysigt. Min lycka (högljudd) gick inte att ta miste på när jag förstod att det var dem. Jag fick tillfälle att visa upp mina färdigheter i agility. Gissa om husse och matte blev imponerade?!. Vi var även ute och gick en del samt hade det allmänt trevligt.

Idag (husse och  matte har åkt hem till Skåne igen) har jag hängt med Malin, Björn och Ebba på tipspromenad. Jodå, vi brukar trängas där med pensionärerna. Vi har även tittat på en hundutställning och sett en himla massa konstiga hundraser. Det var mycket för mig att titta på så jag var riktigt snäll och sa inte ett pip (till lillmattes stora glädje). Vi fortsatte sedan vår dag med att åka till stranden där vi promenerade en stund i det vackra vädret. En bra avslutning på en härlig vecka.

 

16 oktober 2006

Äntligen! Malin fick med sig kameran idag till agilitybanan. Men hur lätt är det att ta kort på mig samtidigt som hon ska vägleda mig genom banan? Inte lätt. Vi fick i alla fall med oss någon bild hem. För övrigt så var jag duktig idag.

Vi blev ännu mer taggade till att träna efter att vi sett delar av agility-DM i helgen. Wow, vilka prestationer några av våra klubbkamrater gjorde, vi är imponerade!

 

13 oktober 2006

Idag har jag gått en märklig morgonpromenad. Tidigt på morgonen fick jag åka bil till Falkenberg och sedan promenera omkring på ett industriområde en lååååång stund. Anledningen var att bilen var på verkstaden. Det gjorde inte så mycket för lillmatte och jag passade på att träna lite lydnad. Det var ganska häftigt för det var många i morgontrafiken, tack vare mig, som fick börja dagen med ett leende. Jag var minsann riktigt duktig (jo, det är sant)!

Ännu ett träningspass i agility är avklarat. Jag måste säga att jag skötte mig alldeles utmärkt på agilitykursen igår. Jag tränade och hoppade samtliga hinder och jag var laddad till tänderna.

 

11 oktober 2006

Igår var jag på Brukshundklubben igen och tränade agility. Det var fri träning och jag imponerade på min Malin genom att vara pigg och duktig. Bland annat så tog jag 12 pinnar slalom helt felfritt. Det var massor av colliehundar på klubben, både kort- och långhåriga, och vi träffade flera bekanta. Roligt!

 

9 oktober 2006

Vi är precis hemkomna från ett träningspass på Brukshundklubben. Ebba och jag fick träna agility och vi är alla (inklusive lillmatte) jättetrötta nu.

Gillar du kronärtskocka? Det gör jag! Jösses vad gott det är. Jag är annars mycket kräsen av mig men kronärtskocka har visat sig vara smaskens. MUMS!

 

2 oktober 2006

Jag har löpt färdigt nu. Ebba har tagit över istället, hon är helt virrig i hjärnan och tycker att alla killar är urläckra. Ebba har för övrigt skött sig mycket bra som min tillfälliga ersättare på agilitykursen.

Jag var hemma i Skåne större delen av min löpperiod. Naturligtvis var jag till stor glädje bland annat när jag hjälpte husse att tvätta bilen. Studera min utsökta stil med alla fötterna uppe i luften och min träffsäkerhet med vattenstrålen. Jag förstår inte varför jag blev instängd i huset...

 

10 september 2006

Idag gick vi nästan vilse i skogen. Det ordnade sig dock till slut. Ebba och jag fick därför en låååång och härlig promenad med mycket bus. Jag fick bland annat träna mig i att leta kantareller. Lillmatte är mycket angelägen om att jag ska lära mig det.

Härom dagen började min agilitykurs - utan mig. Jag löper. Typiskt va?! Vilket tur då att Ebba kunde hoppa in som min ersättare. Ebba är minst lika duktig som jag är. Hon har ju också, liksom jag, gått en nybörjarkurs i agility (fast då med sin husse).

 

4 september 2006

Igår var jag vid havet tillsammans med husse Björn och Ebba. Jag satt en stund och filosoferade. Det stormiga havets vågor fascinerade mig samtidigt som vinden blåste kraftigt genom min vackra päls. Härligt!

 

30 augusti 2006

Sommaren går verkligen fort men intensivt. Å vilken sommar vi har haft. Jag har fått vara med min älskade lillmatte jättemycket denna varma och härliga period av mitt liv.

Det som senast har satt sina spår i våra liv är nog lillmattes röda lilla trogna bil. Golfen, eller "Dumledoo" som den ibland kallades, ska nu gå till historien efter många stolta mil. Numera står bilen med en körförbudsskylt på vindrutan i väntan på transport till bilkyrkogården.

Jag är inte särskilt ledsen. Min lillmatte har skaffat en nyare bil med massor av plats till mig. Det är precis som reklamen säger: En liten bil med storbilskänsla. Perfekt!

Jag måste förresten också berätta att jag inom kort ska börja en fortsättningskurs i agility. Lillmatte och jag ser fram mot det. Vi var på klubben och tränade lite hinder härom dagen. Jag hoppade som en gudinna.

 

20 juli 2006

Var ska jag börja? Det har hänt så mycket den sista tiden. Lillmatte har ju till exempel blivit sambo och flyttat till en ny lya. Jag fullkomligt älskar det nya hemmet eftersom skogen ligger nära och mina spaningsmöjligheter är mycket bra.

En annan rolig grej som har hänt i mitt liv är årets collieläger i Kosta. Jag stortrivdes som vanligt och vi lärde känna en del trevligt folk (och hundar). Se bilder från lägret under "Kurser / Läger". Där står också lite grand om den agilitykurs som jag gått under våren samt om en intressant klickerkurs som jag har gått nu i sommar.

I och med att vi har flyttat så har vi även hittat ett nytt hundbad i närheten. Där är fint och jättehärligt att bada. Ebba tycker förståss att det är allra bäst men jag tycker också om att svalka mig emellanåt.

Till sist vill lillmatte uppmärksamma att Tilda, hennes fina connemaraponny, har fyllt 29 år nu i dagarna. Tilda firades med hästtårta och mycket mys. Lillmatte är oerhört stolt över sin vita prinsessa!

 

 

31 maj 2006

Nu är det flytt som gäller. Lillmatte ska bli sambo med Björn. Det innebär även att jag och Ebba ska bli systrar på "riktigt" (i alla fall de perioder då jag bor med lillmatte). Det ska verkligen bli jättespännande!

Flytt = ingen dator på ett tag. Lillmatte kan nås på mobiltelefonen.

 

25 maj 2006

Min polare Ebba har haft en skön dag vid havet. Det blåste en del men solen sken och värmde gott. Senare idag fick Ebba även följa med min lillmatte och hennes häst Passada på en ridtur.

Jag själv (Bumba) håller till i Skåne just nu. Min lillmatte har varit bortrest. Hon ska ju dessutom strax flytta och jag tillbringar mycket hellre min tid hos matte och husse, än i lillmattes flyttlåde-röra. För övrigt har jag avslutat min kurs i agility. Det var kalaskul att lära sig grunderna i agility och jag hoppas att vi kan fortsätta kursen till hösten.

 

9 maj 2006

Idag har jag gjort årets premiärdopp i havet. Nja... jag skulle väl egentligen bara blöta tassarna lite grand, men det var alldeles för roligt att springa efter min favoritboll som lillmatte kastade i vattnet. Både jag och lillmatte blev trots allt ganska blöta. Jag tyckte det var jätteroligt och jag log med hela kroppen! Tyvärr hade vi ingen kamera med oss.

 

8 april 2006

Oj, oj, oj. Jag är nyss hemkommen från mitt andra träningspass i agility. Jag tror att jag och lillmatte har "hittat rätt" bland hundsportens alla grenar, det är verkligen lattjolajban med agility. Idag har jag lärt mig balanshindret, A-hindret, slalom och tränat vidare på däcket, olika tunnlar och vanliga hinder. Helt i min smak!

 

25 mars 2006

Agility... wow vilken rolig aktivitet. Min kurs började härom dagen och jag imponerade stort genom att snabbt och lätt springa genom tunneln, hoppa över hinder och smidigt ta mig igenom däcket. Nästa gång ska vi bland annat få lära oss slalom. Längtar.

Idag har jag och lillmatte varit vid Tjolöholms slott utanför Kungsbacka. Vi har varit på collieträff med klubbens Västra lokalområde. Det var många vovvar och jag kommer med all rätt sova ganska gott i natt.

 

8 Mars 2006

Jag (Bumba) njuter för tillfället av livet hemma hos min matte och husse i Skåne. Min lillmatte vill därför att jag ska berätta om hennes älskade Tilda istället.

Idag har lillmatte och Tilda varit ute på en härlig ridtur i ett fint vinterlandskap. Tilda poserade fint på ridturen. Lillmatte älskar verkligen sin Tilda och hon tycker det är såååå härligt att galoppera i snön med sin trogna vän!

 

27 Februari 2006

Idag har jag varit hos min veterinär. Naturligtvis var jag jätteduktig och stod snällt på bordet och lät mig undersökas. Veterinären vaccinerade mig men jag märkte inte nå´t. Jag var upptagen med att lyssna på all beröm för hur duktig jag var, för min vackra päls, mitt perfekta hull och min underbara personlighet...!

En annan stor händelse idag är att det är jubileum för lillmatte och hennes ponny Tilda. Det är exakt 21 år sedan som lillmatte (superlycklig) hämtade hem sin allra första och underbara pålle. Bilden på Tilda här ovan är fotograferad idag då hon är 28,5 år, fortfarande mycket fräsch, pigg och alltid redo för en härlig skogstur!

 

13 Februari 2006

Så mycket snöööööö! Det är så fantastiskt roligt att skutta fram i snön när den nästan når upp till min mage. Lillmatte och jag har för övrigt tränat, tränat och åter tränat samt tävlat i lydnadsklass 1, men jag tycker det är roligare att sticka ned huvudet i snön...

Snart är det dags för min årliga vaccination. Jag antar att veterinären dessutom ska känna och klämma på mig lite grand, men förhoppningsvis mår jag bättre än vad lillmatte gör just nu. Lillmatte kan knappt stå på benen på grund av nå´n balansgrej. Jag har även fått agera "du är min bästa vän och jag älskar dig lillmatte-krama mig gärna-trösthund" på senare tid. Klart att lillmatte mår bättre när jag hjälper henne att må bra!

 

12 Januari 2006

Julen är över och det har redan hunnit bli ett nytt år. Julen ja... det där med hysterin kring tomten förstår inte jag. Det kunde väl vem som helst se att det var en i min familj som hade klätt ut sig till en röd gubbe med lite lösskägg. Jag passade i alla fall på att gå fram och hälsa på "Tomten" och vifta igenkännande med min svans.

Vift, vift... dig känner jag!

 

22 december 2005

Snart kommer tomten. Jag får nog många paket i år för jag har varit snäll mest hela tiden. I år ska hela min familj vara samlad för att fira jul, till och med min polare Ebba ska vara med och mysa i juletid. Härligt.

 

 

6 december 2005

Nu är jag stora flickan. Jag fyllde tre år den 28 november. Hurra till mig. Samma dag gjorde jag även debut som dagishund. Det var en spännande upplevelse och jag sov mycket gott den natten. Nu har jag varit på hunddagiset några gånger och självklart har jag redan hunnit bli en av favorithundarna. Dagisfröken säger till och med att jag är MEST populär!

I lördags, den 3 december, var det tänkt att jag och lillmatte skulle tävla i lydnadsklass 1. Så blev det inte eftersom jag passade på att börja löpa kvällen innan tävlingen. Jag fick istället åka ut i skogen och spåra lite grand samt busa med Ebba och göra uppletande.

Hjälp... spöket Bumba under uppletandet!

Lillmatte har anmält mig till en nybörjarkurs i agility nu till våren. Vi hoppas att vi får plats på kursen och att lillmattes arbetstider fungerar med kursens tider. Det ska bli superkul att få träna agility.

 

November 2005

Ny design på min hemsida. Välkommen att kika runt.

 

15 Oktober 2005

Jag har tävlat i lydnadsklass 1. Det var i min hemmaklubb (SBK Halmstad), så det kändes både tryggt och pirrigt med många bekanta i publiken. Hur som helst så fick jag 152 poäng.

Collieläger i Vårgårda / Tånga Hed, 2005

Jag och min lillmatte har varit på årets upplaga av Västra LO:s lydnadsläger i Tånga Hed. Det var jätteroligt för jag fick träffa tre av mina helsyskon samt min ståtliga pappa. Jag fick också massor av god korv av lillmatte för att jag gjorde precis allt som hon bad mig om (korv är ju gott så vad gör man inte för att göra både mig och lillmatte glad?).

 

Collieläger i Kosta, 2005

Jösses vad roligt jag har haft på årets Collieläger i Kosta. Det var full fart hela tiden och självklart är min lillmatte (som vanligt) otroligt nöjd med mig. Jag spårade som en gudinna och uppförde mig som en mycket väldresserad hund i alla situationer. Lätt som en plätt, faktiskt! Kosta 2005

 

28 maj 2005

Min bästis Ebba och lillmatte har varit iväg och tävlat igen. Det var DM i lydnad och de hade turen att få vara med i det vinnande laget (av 12 st). Tävlingen hölls i Falkenberg och individuellt tävlade Ebba och Malin i lydnadsklass 2.

 

23 maj 2005

Duktiga Tilda och hennes skötare Karolina har tävlat i dressyr i Halmstad. Tävlingen gick jättebra och Tilda, 27 år gammal, imponerade stort. Tilda verkade tycka att det var oerhört kul att återigen få beträda en tävlingsarena. Min lillmatte är SÅÅÅÅÅÅ stolt!

 

8 maj 2005

Här är jag och ett gäng collievovvar i Osby. Jag och lillmatte (näst längst ut till höger i bild) debuterade minsann på lydnadsplanen tillsammans. Det var superskoj... gräset luktade underbart och det hände jätteskojiga saker runt omkring. Särskilt roligt var det när Malin kallade in mig och jag, som alltid är strålande duktig på just det momentet, tog en extra sväng för att se om domaren kanske hade någon rolig leksak eller nå´t. Det visade sig att det var lite fel timing att springa runt på egen hand... hi, hi... men min lillmatte bara skrattade åt mig. Jag hade i alla fall en otroligt spännande dag!

 

April 2005

Tja... jag hjälper husse att tvätta bilen... jag hjälper ju gärna alltid till. I övrigt rullar livet på som vanligt.

 

8 april 2005

Äntligen. Ebba har nu fått lite egen plats på min hemsida. Läs om min bästa kompis under fliken "Ebba" på startsidan.

 

Påsken 2005

Oj, vilken fartfylld påsk i Skåne! Enligt min familjs årliga (nästan) tradition begav vi oss i samlad trupp in i skogen i riktning mot det som kallas utsiktsplatsen vid Stenberget. Det var skymning och vi hade packat med oss grejor för att tända en brasa och grilla pinnbröd. Jodå, jag fick smaka jag också. När vi skulle vandra hem igen var det MÖRKT. Vi sicksackade förbi en del nedfallna träd men fixade det galant och kom så småningom hem igen mätta och nöjda. Jag sov gott den natten.

På påskaftonen gick vi ut i skogen igen för att åtminstone påbörja ytterligare en mångårig tradition som min familj har (denna gången var det ljust ute). Vi trimorienterade. Gissa om jag trivs att vara i skogen i nära två timmar och hjälpa min familj att hitta de där pinnarna i skogen med en bokstav på. Busenkelt.

 

13 mars 2005

Wow. Lillmatte och Ebba har nu klarat sitt tredje förstapris i lydnadsklass I och erhåller därmed lydnadstiteln LP1. De tävlade i Hässleholm, som ju är Malins hemtrakter, och de fick 164 poäng och en hedrande tredje placering av 18 starter. Nu är det dags för lydnadsklass II. Jag håller tassarna...!

 

12 mars 2005

Jag och min lillmatte åkte upp till Kungsbacka och Tjolöholms slott för att umgås med likasinnade collieentusiaster. Det var Collieklubbens västra lokalområde som anordnade en trevlig träff där vi promenerade tillsammans och provade på uppletande av föremål. Jag fick också träffa min uppfödare (Carminellé) samt min roliga syster Cassie (Carminellé Cassiopeja). Jag och syrran busade med äkta syskonkärlek!

 

28 februari 2005

Denna hemsida läggs ut på nätet för allmän beskådan. Lillmatte är en smula nervös men  jag lugnar henne genom att lägga tassen på hennes hand och titta på henne med mina trogna hundögon. Voff.

 

5 februari 2005

Ebba och Malin tävlade igen, denna gång i Varberg. De fick ihop 165 poäng och sin andra etta i lydnadsklass 1.

 

15 januari 2005

Min kompis Ebba (Bellmaker´s Celine) tävlade i lydnadsklass 1 tillsammans med min lillmatte. Det var Oskarströms Brukshundklubb som anordnade tävlingen inomhus i Kvibille ridhus. Ebba och Malin fick 168,5 poäng och en etta.

 

Hem